Izvorska voda Kala

Izvorska voda Kala balansirana optimalnom količinom prirodnih minerala – idealno je rješenje za osvježenje organizma tijekom cijelog dana.

Gdje punimo vodu?

Voda se puni u Apatovečkom vrelu (slika 1.) u Koprivničko-križevačkoj županiji, točnije oko 800 metara zapadno od sela Apatovca te 14 kilometara sjeverno od Križevaca.
Moderna je punionica mineralne i pitke vode.

Lokacija Apatovečkog vrela

Lokacija Apatovečkog vrela

Povijest punionice seže u proljeće 1842. godine kada je otkriveno vrelo i uzimanjem uzoraka vode za analizu stručnim mišljenjem dalo se dopuštenje da se izgradi punionica mineralne vode. Radovi na njoj bili su obustavljeni sve dok 2014. tvrtka Badel 1862 na istom mjestu nije izgradila novu modernu punionicu.

Danas je Apatovečka punionica jedna od najsuvremenijih punionica mineralne i izvorske vode na području Europe. Rasprostire se na 10 000 m², opremljena je automatiziranim linijama za punjenje i godišnje se u njoj napuni impresivnih 165 milijuna litara. U punionici se osim izvorske vode pune i CedevitaGO! te Kalnička prirodna mineralna voda.

Kvaliteta vode

Bakteriološke i fizičko-kemijske analize kontinuirano se rade sukladno propisima i dokazuju da je voda pitka i ugodna okusa. Galoni koji služe za njen transport i skladištenje ekološko su prihvatljivi i mogu se reciklirati.

Ispitni izvještaji dokazuju ispravnost izvorske vode:

Sastav vode

Jedna litra prirodne izvorske vode sadrži (u mg):

Kalcij (Ca2+)
87
Magnezij (Mg2+)
19
Natrij (Na+)
7
Hidrogenkarbonat (HCO3)
378
Sulfati (SO42)
11
Mineralizacija
518
Isparni ostatak (180°C)
326
Analizu obavlja: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, Zagreb