Izvorska voda Kala

Prirodna izvorska voda dolazi iz netaknute i čiste prirode Kalnika bogate šumama, zaštićene od svih vanjskih utjecaja i onečišćenja. Balansirana je optimalnom količinom prirodnih minerala čime postaje idealno rješenje za osvježenje organizma tijekom cijelog dana.

Gdje punimo vodu?

Lokacija Apatovečkog vrela

Lokacija Apatovečkog vrela

Voda se puni u Apatovečkom vrelu (slika 1.) u Koprivničko-križevačkoj županiji, točnije oko 800 metara zapadno od sela Apatovca te 14 kilometara sjeverno od Križevaca.
Moderna je punionica mineralne i pitke vode.

Početak punionice seže u proljeće 1842. godine kada je je šumski ravnatelj službeno otkrio izvor vode. Lokalne vlasti zapovijedile su da se izvor ogradi a uzimanjem prvih uzoraka za analizu tražilo se stručno mišljenje o njezinoj kvaliteti. Nakon što je struka potvrdila ispravnost vode izgradila se punionica mineralne vode koja je jedno vrijeme poslovala pod imenom Kalnička kiselica a 2014. godina tvrtka Badel 1862 je na istom mjestu izgradila novu modernu punionicu.

Danas je Apatovečka punionica jedna od najsuvremenijih punionica mineralne i izvorske vode na području Europe. Skladno uklopljena u krajolik, skrivena u gustim šumama, okružena zelenim brežuljcima Kalnika, rasprostire se na površini od 10 000 m². Opremljena je automatiziranim linijama za punjenje u staklenu i PET ambalažu a godišnje se u njoj napuni impresivnih 165 milijuna litara. U punionici se osim izvorske vode pune i Cedevita GO! te Kalnička prirodna mineralna voda.

Kvaliteta vode

Posebnu pažnju posvećujemo zadovoljstvu kupaca te održavanju najvišeg standarda u industriji. Proizvodnja je strogo regulirana i nadzirana kako bi se osigurala čistoća vode i nezagađenost. Bakteriološke i fizičko-kemijske analize kontinuirano se rade sukladno propisima i dokazuju da je voda pitka i ugodna okusa. Bidoni koji služe za njen transport i skladištenje ekološko su prihvatljivi i mogu se reciklirati.

Ispitni izvještaji dokazuju ispravnost izvorske vode:

Certificirani smo prema najvišem međunarodnom standardu za sigurnu hranu, certifikatom FSSC 22000 (Food Safety System Certification). Kala također od 2006. godine nosi znak Hrvatske kvalitete.

Independent Certified
FSSC 22000 certifikat
certifikat hrvatske kvalitete

Jedna litra prirodne izvorske vode sadrži (u mg):

Kalcij (Ca2+)87
Magnezij (Mg2+)19
Natrij (Na+)7
Hidrogenkarbonat (HCO3)378
Sulfati (SO42)11
Mineralizacija518
Isparni ostatak (180°C)326
Analizu obavlja: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, Zagreb

Naša ponuda

Kalu nudimo u različitim pakiranjima. Počevši od malih ambalaža pogodnih za one koji žive zdravim životom i koji žele uvijek imati vodu pri ruci ili u ruksaku, pa do velikih galona koji se postavljaju na aparate za vodu. Kojem god pakiranju dajete prednost možete biti sigurni da vam je na dohvatu čista i posve prirodna izvorska voda.